Ympäristöystävällisen autonpesun ja kestävän kehityksen edelläkävijät

6.4.2021

Autonpesun kasvavat trendit niin loppuasiakkaiden kuin autonpesuyrittäjien keskuudessa ovat vastuullisuus, kestävä kehitys ja ympäristöystävällisyys. Prowash on vastannut tähän kysyntään tuomalla Suomen markkinoille ensimmäisen uusien kriteerien mukaisen Joutsenmerkki-hyväksytyn autonpesukonseptin, joka tarjoaa patentoidun biologisen vedenpuhdistusprosessin kautta teknologiat ja ratkaisun, joiden avulla autonpesusta voi tehdä sekä ympäristöystävällistä että taloudellisesti kannattavaa liiketoimintaa. ABC-ketju on ensimmäisenä alkanut hyödyntämään vastuullisen ja modernin autonpesun kaikkia mahdollisuuksia.

ABC-ketju panostaa vastuullisuuteen ja ympäristöystävällisyyteen

Ympäristöystävällisen autonpesun ja kestävän kehityksen edelläkävijät

Joutsenmerkki-hyväksyttyjä autopesuloita on Suomessa toiminnassa jo kaksi, ABC Kaari ja ABC Nihtisilta ovat toimineet tässä suhteessa kestävän kehityksen vetureina. Tänä vuonna toiminta laajenee ja ABC-ketju on avannut Vantaan Porttipuistoon modernin ja ekologisen autopesulan, johon on haettu Joutsenmerkki-tunnusta. Myöhemmin tänä vuonna Vaasan Liisanlehtoon rakennetaan autopesula, jossa varaudutaan kierrätysvesijärjestelmien ja biologisen vedenpuhdistuksen hyödyntämiseen.

HOK-Elannon kaikilla kolmella ABC Pesukadulla ja 12 perinteisessä autopesuhallissa käytetään vain biohajoavia ja ympäristömerkittyjä kemikaaleja. Kaikki pesukadut toimivat uusiutuvalla energialla.   

Biologinen vedenpuhdistus on investointi kestävämpään tulevaisuuteen

Ympäristöystävällisen autonpesun ja kestävän kehityksen edelläkävijät

Pohjoismaiden johtavana autonpesuliiketoiminnan kokonaisratkaisujen toimittajana Prowashilla on kokemusta ja näyttöjä vedenpuhdistusteknologioiden ja ympäristömerkittyjen kemikaalien menestyksekkäästä hyödyntämisestä jo usean vuoden ajalta. V. 2020 Suomessa lanseerattu Joutsenmerkki-hyväksytty autopesula on osoitus tästä edelläkävijyydestä ja tae nyt myös suomalaisille autonpesuyrittäjille saada jatkossakin käyttöönsä ympäristöystävällisimmät autonpesuratkaisut.

”Kokonaisuutena sertifioitu ympäristömerkitty pesula vaatii pesulaitteiston ja biologisen vedenpuhdistuksen lisäksi oikeat ympäristömerkityt kemikaalit. Näiden lisäksi taustalla on paljon asiantuntevaa rakennusteknistä suunnittelua ja siinä kestäviä valintoja. Kaiken kruunaa elinkaariajattelua tukevat toimivat prosessit ja jatkuva laadunvalvonta. Ylipäätään organisoitu autonpesu paikoissa, joissa vedet ohjataan asianmukaisesti ja jossa pesussa kertyvä lika ja liete erotellaan ja toimitetaan jäteyrityksille, on tämän päivän vastuullisuutta ”, kertoo Prowashin projektijohtaja Jyrki Lasonen.

Lue lisää vedenpuhdistuksesta ja lataa esite >>

 Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää moderneista vedenpuhdistukseen ja autonpesuun liittyvistä ratkaisuista ja liiketoimintakonsepteista. Kerromme mielellämme lisää.

Ota yhteyttä >>

OTA YHTEYTTÄ

TAI SOITA
09 3508 1090

Uutisarkisto

 
×