Autonpesumyytit murskaksi

8.10.2018

Autonpesuun liittyy monenlaisia virheellisiäkin uskomuksia. Voiko sähköauton pestä autonpesukoneessa? Voiko uuden auton pestä koneellisesti? Entä voiko keraamisen pinnoituksen jälkeen viedä auton harjapesuun? Kokosimme vastaukset mm. näihin kysymyksiin ja uskomuksiin.

Sähköauton pesu koneellisesti

Sähköautokin tarvitsee säännöllistä pesua. Sähköauton pesemisessä autonpesukoneessa ei ole mitään poikkeavaa tai mystistä. Kannattaa tarkastaa ensin autonvalmistajan ohjeet auton pesun osalta käyttöohjekirjasta, mutta sähköauton voi pestä turvallisesti pesukoneessa. Uusissa autoissa on erilaisia sähköisiä käsijarruja ja muita varusteita, näidenkin osalta kannattaa tarkastaa käsikirjan ohjeistus erityisesti pesukatua käytettäessä – tärkeää on, että auto rullaa vapaasti pesukadun kuljettamana.

Uuden auton pesu

Uudenkin auton voi pestä huoletta laadukkaassa autonpesukoneessa. Itseasiassa auto on usein pesty koneellisesti jo useampaan kertaan ennen autokauppaan saapumistaan, sekä autonvalmistajan että huolitsijan toimesta. Prowashin tarjoamat Washtecin pesukoneet täyttävät Saksan autoteollisuusyhdistyksen pesulaitteita koskevat vaatimukset. Yli 5 000 autoliikkeessä on jo nyt Washtecin pesukone.

Kestopinnoite ja konepesu

Oikein tehty laadukas kestopinnoite kestää autonpesua pesukoneessa, kunhan koneessa on käytössä nykyaikaset laadukkaat pesuaineet. Tärkeää on, että pinnoitteen pinta on kova (9H) ja pesukemikaalit eivät sisällä pinnoitteelle haitallisia hiilivety-yhdisteitä eli ns. ”liuottimia”. Hyvä pinnoite parantaa pesutulosta ja esim. harjaton autopesu sopii mainiosti pinnoitetun auton usein toistuvaan pesuun.

Ympäristöystävällisyys

Koneellinen auton pesu on ympäristöystävällisin tapa pestä auto. Kemikaalit on tarkoitukseensa suunniteltuja ja niiden annostus on tarkkaan suunniteltu. Kemikaalit ja pesuvedet johdetaan öljynerottimeen, joka erottaa öljyn pois jätevedestä. Myös raskasmetallit päätyvät kierrätykseen eivätkä esim. pesuveden mukana pihatielle. Myös ympäristömerkittyjä pesukemikaaleja on saatavilla koneelliseen autonpesuun. Tänä päivänä jo liki puolet Prowashin myymistä kemikaaleista on ympäristömerkittyjä.

Vesi ja kierrätys

Pesukaduista suuri osa on varustettu vedenkierrätysjärjestelmillä. Vedenkierrätyksessä biologiset puhdistusjärjestelmät ovat kehittyneet huimasti ja auton pesussa voidaan käyttää yli 80% kierrätysvettä, jolloin puhdasta vettä tarvitaan vain muutamia kymmeniä litroja / pesty auto. Vedenkierrätys yleistyy kiihtyvällä vauhdilla Suomen autopesuloissa, esim. Ruotsissa jokainen uusi autopesula on varustettava vedenkierrätysjärjestelmällä.

 

OTA YHTEYTTÄ

TAI SOITA
09 3508 1090

Uutisarkisto

 
×