Prowash toimitti jo toisen Joutsenmerkityn autopesulan Suomeen

17.6.2020

Prowash toimitti jo toisen Joutsenmerkityn autopesulan Suomeen

Prowashin toimittamalle ABC Nihtisillan autopesulalle on myönnetty Joutsenmerkki. Moderni ja ekologinen pesula on jo toinen Joutsenmerkin saanut Prowashin toimittama autopesu Suomessa. Joutsenmerkki on Pohjoismaissa käytettävä virallinen ympäristömerkki, joka kertoo sillä merkityn tuotteen tai palvelun noudattavan tiukkoja kriteereitä. ABC Nihtisillan pesula on toki muutenkin nykyaikainen ja hyvin varusteltu. Pesukadulle erikoisempia varusteita ovat esimerkiksi lineaariset pesuharjat.

Ekologisuus ja vastuullisuus kannattaa

Joutsenmerkityissä autopesuloissa vedenkulutus on huomattavasti tavanomaista pienempi, pesussa käytetään ympäristömerkittyjä aineita ja pesulan energiatehokkuuteen panostetaan. Jos perinteinen autopesu saattaa käyttää jopa 500 litraa vettä yhtä autoa kohti, Joutsenmerkityssä autopesussa maksimi määrä on 90 litraa puhdasta vettä. Vedenkierrätyksestä saatavat säästöt näkyvät euroina pesulayrittäjän viivan alla samaan aikaan kun pesuyrityksen brändi ekologisena ja vastuullisena toimijana kasvaa.

Biologinen vedenpuhdistus on investointi kestävämpään tulevaisuuteen

Autonpesun kasvavat trendit niin loppuasiakkaiden kuin autonpesuyrittäjien keskuudessa ovat vastuullisuus, kestävä kehitys ja ympäristöystävällisyys. Prowash on vastannut tähän kysyntään tuomalla Suomen markkinoille ensimmäisen uusien kriteerien mukaisen Joutsenmerkki-hyväksytyn autonpesukonseptin, joka tarjoaa patentoidun biologisen vedenpuhdistusprosessin kautta teknologiat ja ratkaisun, joiden avulla autonpesusta voi tehdä sekä ympäristöystävällistä että taloudellisesti kannattavaa liiketoimintaa.

Pohjoismaiden johtavana autonpesuliiketoiminnan kokonaisratkaisujen toimittajana Prowashilla on kokemusta ja näyttöjä vedenpuhdistusteknologioiden ja ympäristömerkittyjen kemikaalien menestyksekkäästä hyödyntämisestä jo usean vuoden ajalta. Nyt Suomessa lanseerattu Joutsenmerkki-hyväksytty autopesula on osoitus tästä edelläkävijyydestä ja tae nyt myös suomalaisille autonpesuyrittäjille saada jatkossakin käyttöönsä ympäristöystävällisimmät autonpesuratkaisut.

Patentoitu biologinen vedenpuhdistusprosessi ympäristömerkin takuuna

Prowashin toimittamat puhdistuslaitteet tuottaa saksalainen Wasserschmidt, jonka huipputeknologia ja patentoitu Biofilm-prosessi mahdollistavat sen, että vedestä voidaan kierrättää ja uudelleen käyttää jopa 90 prosenttia.

Kolmivaiheisen prosessin alkukäsittelyssä kiintoaineet ja öljylika erotetaan vedestä. Itse vedenpuhdistus tapahtuu bakteerien avulla. Puhdistusprosessissa kantoaineiden pinnalla oleville bakteereille luodaan olosuhteet, joilla ne pääsevät tehokkaimmin toimimaan. Jälkikäsittelyssä puhdistetusta vedestä erotellaan liete ja vesi johdetaan takaisin pesulaitteisiin.

Biologinen vedenpuhdistus on merkittävin tekijä Joutsenmerkin saavuttamisessa. Kokonaisuuteen ja merkin myöntämiseen vaikuttavat muutkin tekijät.

”Kokonaisuutena sertifioitu ympäristömerkitty pesula vaatii pesulaitteiston ja biologisen vedenpuhdistuksen lisäksi oikeat ympäristömerkityt kemikaalit. Näiden lisäksi taustalla on paljon asiantuntevaa rakennusteknistä suunnittelua ja siinä kestäviä valintoja. Kaiken kruunaa elinkaariajattelua tukevat toimivat prosessit ja jatkuva laadunvalvonta”, summaa Prowashin projektijohtaja Jyrki Lasonen

 

Lue lisää biologisesta vedenpuhdistuksesta>>

 

Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää>>

OTA YHTEYTTÄ

TAI SOITA
09 3508 1090

Uutisarkisto

 
×