Prowashin toimittama autopesula on Suomen ensimmäinen, jolle on myönnetty uusien kriteerien mukainen Joutsenmerkki

18.5.2020

Prowashin autopesulalle Joutsenmerkki

Prowashin HOK-Elannon ABC-ketjulle toimittamalle autopesulalle on myönnetty ensimmäinen uusien kriteerien mukainen Joutsenmerkki Suomessa. Kannelmäen ABC Kaaren pesukatu on moderni ja ekologinen uuden ajan autopesula, joka täyttää vaativat ympäristökriteerit. Joutsenmerkki on Pohjoismaissa käytettävä virallinen ympäristömerkki, joka kertoo sillä merkityn tuotteen tai palvelun noudattavan tiukkoja kriteereitä.

ABC Kaaren uudella pesukadulla hyödynnetään uusimpia teknologioita niin autonpesulaitteissa kuin vedenkierrätyksessä. Moderni kokonaisuus on ainutlaatuinen Suomessa ja ensimmäinen, jossa hyödynnetään patentoitua Biofilm-vedenpuhdistusprosessia.  Veden biologisen puhdistuksen avulla voidaan vedestä kierrättää jopa 90%.

Autopesun ympäristömerkki perustuu vedenkulutuksen ja kemikaalipäästöjen vähentämiseen. Lisäpisteitä palvelu saa esimerkiksi energiatehokkaiden ratkaisujen käyttämisestä.

”Perinteinen autopesu käyttää jopa 500 litraa vettä yhtä autoa kohti. Joutsenmerkityssä autopesussa maksimi määrä on 90 litraa puhdasta vettä”, toteaa ympäristöasiantuntija Juha Hopponen Joutsenmerkin myöntävästä Ympäristömerkintä Suomi Oy:stä

Prowashin autopesulalle Joutsenmerkki

ABC-ketju panostaa vastuullisuuteen ja ympäristöystävällisyyteen

ABC Kaaren pesukadulla käytettävät kemikaalit ovat biohajoavia ja ympäristömerkittyjä, kuten kaikissa muissakin HOK-Elannon autopesuloissa. Pesussa autosta irtoavat raskasmetallit ja öljyt kerätään talteen ja ne päätyvät erottimien kautta asianmukaiseen käsittelyyn, joten ne eivät rasita viemäriverkosta. Viemäreihin päätyvä vesi on niin ikään puhdistettua.

”Vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys autonpesuliiketoiminnassa ovat meille tärkeitä arvoja. Vedenkierrätykseen ja biologiseen puhdistukseen tullaan jatkossakin panostamaan niissä pesukohteissamme, joissa tarpeeksi isot volyymit takaavat hyötyjen realisoitumisen. Valitsimme Prowashin viime marraskuussa avatun pesukatumme toimittajaksi osittain sen Ruotsista keräämän osaamisen perusteella”, HOK-Elannon ABC-ketjun ketjujohtaja Hannu Houni toteaa.

Biologinen vedenpuhdistus on investointi kestävämpään tulevaisuuteen

Autonpesun kasvavat trendit niin loppuasiakkaiden kuin autonpesuyrittäjien keskuudessa ovat vastuullisuus, kestävä kehitys ja ympäristöystävällisyys. Prowash vastaa tähän kysyntään tuomalla Suomen markkinoille ensimmäisen uusien kriteerien mukaisen Joutsenmerkki-hyväksytyn autonpesukonseptin, joka tarjoaa patentoidun biologisen vedenpuhdistusprosessin kautta teknologiat ja ratkaisun, joiden avulla autonpesusta voi tehdä sekä ympäristöystävällistä että taloudellisesti kannattavaa liiketoimintaa.

Pohjoismaiden johtavana autonpesuliiketoiminnan kokonaisratkaisujen toimittajana Prowashilla on kokemusta ja näyttöjä vedenpuhdistusteknologioiden ja ympäristömerkittyjen kemikaalien menestyksekkäästä hyödyntämisestä jo usean vuoden ajalta. Nyt Suomessa lanseerattu Joutsenmerkki-hyväksytty autopesula on osoitus tästä edelläkävijyydestä ja tae nyt myös suomalaisille autonpesuyrittäjille saada jatkossakin käyttöönsä ympäristöystävällisimmät autonpesuratkaisut.

Prowashin autopesulalle Joutsenmerkki

Patentoitu biologinen vedenpuhdistusprosessi ympäristömerkin takuuna

Prowashin toimittamat puhdistuslaitteet tuottaa saksalainen Wasserschmidt, jonka huipputeknologia ja patentoitu Biofilm-prosessi mahdollistavat sen, että vedestä voidaan kierrättää ja uudelleen käyttää jopa 90 prosenttia.

Kolmivaiheisen prosessin alkukäsittelyssä kiintoaineet ja öljylika erotetaan vedestä. Itse vedenpuhdistus tapahtuu bakteerien avulla. Puhdistusprosessissa kantoaineiden pinnalla oleville bakteereille luodaan olosuhteet, joilla ne pääsevät tehokkaimmin toimimaan. Jälkikäsittelyssä puhdistetusta vedestä erotellaan liete ja vesi johdetaan takaisin pesulaitteisiin.

Biologinen vedenpuhdistus on merkittävin tekijä Joutsenmerkin saavuttamisessa. Kokonaisuuteen ja merkin myöntämiseen vaikuttavat muutkin tekijät.

”Kokonaisuutena sertifioitu ympäristömerkitty pesula vaatii pesulaitteiston ja biologisen vedenpuhdistuksen lisäksi oikeat ympäristömerkityt kemikaalit. Näiden lisäksi taustalla on paljon asiantuntevaa rakennusteknistä suunnittelua ja siinä kestäviä valintoja. Kaiken kruunaa elinkaariajattelua tukevat toimivat prosessit ja jatkuva laadunvalvonta”, summaa Prowashin projektijohtaja Jyrki Lasonen

Lue lisää biologisesta vedenpuhdistuksesta ja lataa esite>>

Katso miten ABC Kaaren pesukatu ja biologinen puhdistusprosessi käytännössä toimii.

Katso video>>

Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää moderneista vedenpuhdistukseen ja autonpesuun liittyvistä ratkaisuista ja liiketoimintakonsepteista. Kerromme mielellämme lisää.

Ota yhteyttä>>

 

 

OTA YHTEYTTÄ

TAI SOITA
09 3508 1090

Uutisarkisto

 
×