Raskaan kaluston pesu – Pese paremmin ja säästä samalla kustannuksissa

Hyötyajoneuvon omistajalle puhdas ajoneuvo on paras käyntikortti. Se on hyvä tapa erottautua muista ja kustannustehokas keino rakentaa erinomaista mielikuvaa koko yrityksestä. Raskaan kaluston pesu ja sen hyödyt aletaan ymmärtää paremmin.

Raskaan kaluston pesu käsin vie paljon aikaa. Lisäksi se on monesti epämiellyttävää ja likaista. Jos osa pesusta joudutaan hoitamaan tikkailta eikä pesukemikaaleilta ole suojauduttu asianmukaisesti, vaarantuu myös työturvallisuus. Eikö olisikin paljon helpompaa antaa koneen hoitaa homma ja säästää samalla kustannuksissa.

Monet ajattelevat, ettei raskaan kaluston pesukoneeseen kannata investoida. Jos pesuhalli on jo olemassa, itse koneinvestointi tulee nopeasti kuoletetuksi säästyneinä kustannuksina. Pesu voidaan myös ajatella tulosyksikkönä. Pesu voidaan pitää auki asiakaspesuille itsepalvelukäytössä ympäri vuorokauden.  Prowashin valikoimista löytyvät sekä asiakashallinta- ja laskutusjärjestelmät että tarvittavat valvontamallit, joilla pesuhallia voidaan valvoa 24/7. Raskaan kaluston pesu ja liiketoiminta on kannattavaa yllättävän pienilläkin pesumäärillä.

Prowashin Maxiwash Vario sopii eri tarpeisiin ja käyttökohteisiin

Nimensä mukaisesti se muokkautuu tarpeisiisi monipuolisten ominaisuuksiensa ansiosta. Erilaiset kemikaalijärjestelmät, korkeapainejärjestelmät ja monipuolinen ohjausjärjestelmä varmistavat, että monen muotoiset erilaiset ajoneuvot pystytään laitteella pesemään, oli kyseessä sitten linja-auto, tavara-auto, henkilöauto, puutavara-auto tai vaikkapa kaivoskone.

Bussien pesussa korostuu pesulaitteen nopeus

Maxiwash Vario Tandem-versiossa bussin pesu tapahtuu jopa 2,5 minuutissa. Siinä ajassa on pesty myös keula ja perä sivuharjojen ristiinpesuliikkeellä. Short track -toiminnon avulla pystytään pitkäkin bussi pesemään vain 10 metriä pitkässä hallissa, myös sen keula ja perä ristiinpesuliikkeellä noin neljässä minuutissa.

(Katso Short track -animaatio Tietopankissa)

Bussikoneet voidaan varustaa samalla Softecs-pehmoharjamateriaalilla, kuin henkilöautojenkin pesulaitteet. Se ei kuluta maalipintoja samalla lailla kuin perinteinen PE-harjamateriaali; vähemmän uudelleenmaalauskuluja ja pinnat kiiltävät. Kiiltoa voidaan korostaa entisestään Raintecs-kuivausvahalla.

Kuorma- ja rekka-autojen pesussa korostuu erinomainen pesutulos

Tarkka kemikaalien levitys, esipesukorkeapaine ja muotoillut, sekä ylä- että alapäästä tuetut ja laakeroidut sivuharjat ja ajoneuvon muotoja seuraava kattoharja takaavat erinomaisen harjapesutuloksen. Short track –lyhyen hallin toimintoa voidaan hyödyntää myös rekkojen pesussa. Vaikka nykyiset rekat ovat yli 30 m pitkiä, pystytään niitä pesemään short track –toiminnolla vanhoissa lyhyemmissäkin pesuhalleissa.

Raskaan kaluston pesu – Maxiwash Vario on ammattilaisen valinta

Jos pestävä kalusto on monimuotoista, kuten usein pesuja kaupallisesti tarjoavilla pesijöillä on, voidaan Maxiwash Vario varustaa harjattomat pesut mahdollistavalla HD-korkeapainelaitteistolla. Sillä voidaan pestä mm. säiliöautot, roska-autot, paloautot ja muut erikoisvarustellut autot. HD-korkeapainelaitteisto parantaa myös tavallisten rekka- ja kuorma-autojen pesutulosta. Hyvä pesutulos ei rajoitu vain päälipintojen pesuun. Uusi HD-alustanpesu takaa parhaan mahdollisen pesutuloksen myös alustalle.

(Katso HD-korkeapainelaitteistovideo Tietopankissa)

Asiakashallinta hoituu helposti nykyaikaisella Tickoff –järjestelmällä, joka perustuu ajoneuvon tunnistamiseen etälukulaitteella. Järjestelmään tallennetaan jokaiselle autolle oma pesuohjelma, joka soveltuu juuri kyseisen ajoneuvon pesuun. Kun auto on tunnistettu, vältytään vahingoilta, joita voi syntyä, jos käyttäjä epähuomiossa valitsee väärän pesuohjelman. Tickoff -järjestelmä mahdollistaa myös laitteiston itsepalvelukäytön. Automaattinen ajoneuvon tunnistus avaa pesuhallin ovet, mittaa asiakkaan käyttämät manuaaliset esikäsittelytoiminpiteet (liuotinaineen levitys, vanteiden pesu, telin pesu korkeapaineella, jne.), käynnistää pesulaitteen pesuohjelman ja tekee käynnistä laskutusvalmiin tilauksen, joka voidaan haluttaessa siirtää operaattorin omaan laskutusjärjestelmään.

Tutustu asiakasreferenssiimme

TAVO on palveleva raskaan kaluston varaosien maahantuonti- ja myyntiliike. Laajalla tuotevalikoimalla sekä laadukkaalla ja asiantuntevalla palvelulla se auttaa asiakkaitaan pitämään pyörät pyörimässä. Erottuakseen kilpailijoistaan ja palvellakseen asiakkaitaan entistä monipuolisemmin, TAVO päätti investoida raskaan kaluston pesuun sen Seinäjoen toimipisteessä.

Lue TAVOn tarina

Washtec on maailman suurin automaattipesukoneiden valmistaja

Washtec valmistaa vuodessa yli 4000 automaattipesukonetta erilaiselle ajoneuvokalustolle. Washtec tunnetaan erinomaisesta laadustaan ja laitteidensa korkeasta käytettävyysasteesta. Laatunsa takeeksi Washtec antaa raskaan kaluston pesukoneilleen 5 vuoden takuun, mikäli koneessa käytetään Washtecin valmistamia pesukemikaaleja.

×