Prowash Oy osaksi Pohjoismaiden suurinta autonpesukoneliiketoimintaa

31.5.2017

Maailman suurimman autonpesukonevalmistajan Washtecin maahantuojat ja omien markkinoidensa markkinajohtajat, suomalainen Prowash Oy ja ruotsalainen Pamaco Totalservice AB yhdistävät voimansa. Yritysjärjestelyn tuloksena syntyy Pohjoismaiden suurin autonpesulaitteita markkinoiva ja huoltava yritys, jonka pro forma liikevaihto v. 2016 oli lähes 30 miljoonaa euroa ja jonka palveluksessa melkein 100 henkilöä.

”Olemme todella tyytyväisiä tästä mahdollisuudesta päästä kehittämään autonpesukoneliiketoimintaa uusiin ulottuvuuksiin”, sanoo Prowash Oy:n Rudi Steiner ja Pamaco Totalservice AB:n Magnus Olsson. ”Yritysjärjestelyn taustalla on molempien yhtiöiden yhteiset arvot: asiakkaan arvostus ja jatkuva kehittyminen. Nyt yhdessä meillä on isommat resurssit ja paremmat mahdollisuudet tarjota asiakkaillemme entistä laajempi palvelukokonaisuus”, jatkavat Steiner ja Olsson

Yhteinen nimittäjä Pamaco Totalservicelle ja Prowashille on Washtecin autonpesukoneiden maahantuonti ja markkinointi. Washtec on maailman suurin pesulaitevalmistaja. Se valmistaa noin 4000 pesulaitetta per vuosi ja joka päivä Washtecin valmistamilla laitteilla pestään noin 3.000.000 autoa. Washtec on listattu Frankfurtin pörssiin.

Jatkossa yhtiöt hakevat synergiaetuja ja hyödyntävät omia erikoisosaamisalueitaan kummallakin markkinalla. PamacoTotalservicen veden puhdistamiseen ja rahoituskonsepteihin liittyvä erikoisosaaminen ja Prowashin miehittämättömän pesun konseptointiosaaminen yhdistetään nyt molempien yhtiöiden asiakkaiden hyödyksi. Myös kummassakin yhtiössä olevaa teknistä ja kaupallista osaamista pystytään nyt yhä paremmin hyödyntämään molempien maantieteellisten markkinoiden eduksi. Kuten yhtiön vetäjät Olsson ja Steiner sanovat: ”Tähän malliin päädyttiin, koska uskomme näin pystyvämme yhä paremmin palvelemaan omia asiakkaitamme.”

Kumpikin yritys jatkaa markkinoilla omilla nimillään. Suomessa Prowash Oy:n liiketoiminnan vetäjänä jatkaa Rudi Steiner ja asiakkaita palvelee sama kokenut asiantuntijakaarti kuin aikaisemminkin. Ruotsin yhtiön ja konsernin emoyhtiön Toimitusjohtajana jatkaa Magnus Olsson, aivan kuten tähänkin saakka.

Lisätietoja: Rudi Steiner, puh. 050 555 5998

OTA YHTEYTTÄ

TAI SOITA
09 3508 1090

Uutisarkisto

 
×