Täydellisen lopputuloksen takaavat oikeat pesuaineet ja tarvikkeet

Pesuainevalikoimaamme kuuluvat laadukkaat WashTec-kemikaalit ja laadukkaat ja helppokäyttöiset Adekema-kemikaalit. Adekeman valikoimista löytyy myös Joutsenmerkityt pesukemikaalit. Pesuainejärjestelmissämme on Öljyalan keskusliiton hyväksynnät.

Talvella suurimpana ongelmana on bitumi. Nastarenkaat irrottavat bitumia tien pinnasta ja se jää auton pinnoille. Bituminen lika sijaitsee tyypillisesti auton helmassa ja perässä. Tyypillisesti talviaikana käytetään esipesuaineena mikroemulsiota, jossa on tensidien lisäksi myös bitumia irrottavia ainekomponentteja.

Uusissa WashTec Softcare Flex ja Touchless -autonpesukoneissa on vakiona monipiirinen esipesukemikaalin annostelulaitteisto, jossa mikroemulsio voidaan annostella eri pitoisuudella auton eri pintoihin. Mikroemulsio ei vaikuta paksuihin bitumikerroksiin. Niiden poistamiseen ainoa vaihtoehto on käyttää liuotinainetta. Valikoimistamme löytyy sekä biopohjainen että perinteinen öljypohjainen liuotin. Erillinen liuotinaineen levityslaitteisto on saatavilla pesulaitteisiin. Talvella voidaan käyttää myös alkalista esipesuainetta. Se irrottaa suolan ja hiekan auton pinnoilta kuten mikroemulsiokin, mutta se ei pure bitumiseen likaan. Mikäli kustannuksia halutaan painottaa kemikaalien valinnassa, on vaihtoehtoa ottaa käyttöön alkalinen pesuainejärjestelmä koko vuoden ympäri.

Kesällä suurimman ongelman aiheuttavat hyönteiset. Kun auton maalipinta on kuuma ja jos hyönteislika pääsee pinttymään auton pinnoille, on sen irrottaminen erittäin vaativaa. Perinteisesti kesällä käytettävä alkalinen esipesuaine irrottaa hyvin kesälian, mutta hyönteisten irrottaminen vaatii erityisesti hyönteislian irrottamiseen suunnitellun kemikaalin. Uusissa WashTec Softcare Flex ja Touchless –autonpesulaitteissa hyönteisirrotusjärjestelmä on vakiona. Tällöin hyönteisirrote levitetään auton keulalle ja tuulilasiin ja muu auto käsitellään tavallisella alkalisella esipesuaineella.

Myös vanteissa oleva lika on hankalaa irrottaa. Vanteille kannattaa käyttää omaa vanteiden pesuun suunniteltua esipesuainetta. Uusissa WashTec Softcare Flex ja Touchless –autopesukoneissa on vakiona erillinen vannepesuaineen annostelulaitteisto.

Vaahdon päätehtävänä on tuoda näyttävyyttä auton pesuun. Se irrottaa myös suolaa ja pölyistä tielikaa. Valikoimistamme löytyy myös värillisiä hajustettuja vaahtoja. Värivaahdolla voidaan tuoda erityistä näyttävyyttä pesutapahtumaan. Värillinen vaahto voidaan valita myös vain kampanjan ajaksi.

Harjashampoon tehtävänä on pitää pesuharjat puhtaana ja pienentää harjojen ja auton pinnan välistä kitkaa. Varsinkin talviaikaan harjashampoon ominaisuudet korostuvat. Mikäli käytetään bitumia irrottavaa esipesuainetta, pitää harjashampoon pystyä estämään bitumin tarttuminen pesuharjoihin.

Vahojen tehtävä on tuoda kiiltoa auton pinnalle ja helpottaa auton kuivumista. Kuumavahaa ei juurikaan enää pesulaitteissa käytetä. Kustannussyistä ei kannata käyttää kuumaa vettä.
Myös perinteinen kiillotusvaha on pikkuhiljaa jäämässä pois pesuvalikoimista. Shinetecs- ja ShieldTecs ovat korvanneet perinteisen kiillotusvahan. ShineTecs kiinnitetään auton maalipinnalle kuten perinteinen kiillotusvaha, mutta sen Akrylionix-kemikaaliyhdiste antaa autolle suojakäsittelyn ja pitkäkestoisen kiillon.

Kuivauksen helpottamiseksi käytetään huuhteluvahaa. Se levitetään auton pinnalle ennen puhalluskuivausta. ShieldTecs muodostaa auton pinnalle vettä hylkivän pinnan. Se parantaa pesun kuivaustulosta ja tekee auton maalipinnalle kalvon, joka poistaa vettä pelkässä ajoviimassa. Myös renkaiden kiillottamiseen löytyy oma kiillotusaine.

WashTec-pesuaineet toimitetaan perinteisissä 200 l tynnyreissä tai 25 l kanistereissa. WashTec-pesuaineiden tehokkaat esipesuaineet, laadukas harjashampoo ja erinomaiset vahat varmistavat laadukkaan pesutuloksen.

Valitse oikeat pesuaineet ja tarvikkeet

Adekema Master –järjestelmän suurimpana etuna on helppokäyttöisyys ja ergonomisuus. Pesuaineet toimitetaan supertiivisteinä 10 l kanistereissa. Kanistereissa on sinetöity suuaukko. Kanistereista pesuaineet valutetaan 50 l tai 100 l kannellisiin säiliöihin. Kannessa on kaatoallas. Kaatoaltaassa olevan terän avulla sinetti rikotaan ja aine valutetaan säiliöihin.
Imuletkua ei tarvitse vaihtaa astiasta toiseen; ei tarvetta kemikaalipumppujen ilmaamiseen lisäyksen yhteydessä, eikä fyysistä kosketusta kemikaaliin synny. Master –järjestelmä on saatavilla myös Joutsenmerkityillä kemikaaleilla.

Pesuaineet toimitetaan rahtivapaasti yli 600 euron (alv 0%) toimituksissa.

Käyttöturvatiedotteemme löytyvät Huoltowebistämme tai toimitamme ne sinulle pyydettäessä.

Tarvikevalikoimastamme löytyy hallin ja koneen ylläpitoon tarvittavat kemikaalit ja tarvikkeet, kuten hallinpesuaineet ja –välineet, jäänsulatussuolat, erilaiset suojavarusteet sekä tarvikkeet päivittäiseen käyttöön, kuten poletit, pesukortit, kuittirullat.

 

×